Övrigt

Skilsmässa från Odd

Det är nog väldigt få i Sverige som inte har sett att Blondinbella och Odd ska skilja sig. Väldigt tråkiga nyheter såklart eftersom en skilsmässa aldrig är lätt. Än värre måste det vara när det sker för öppen ridå. Alla kvällstidningar har rapporterat om detta. Det är ju barn inblandade också så jag hoppas att de kommer överens. Vid sådana här tillfällen så märker man ofta att kärlek och hat är känslor som ligger nära varandra.

Att gå igenom en skilsmässa innebär många olika stadier. Det är olika reaktioner på att lämna och bli lämnad. Det är inte så lätt att lämna heller eftersom det kan innebär skuldkänslor. Sedan är det ofta den som lämnar som blir utmålad som ”skurk”.

Det går såklart att få hjälp. Särskilt vid skilsmässor kan det vara bra att prata med någon på neutral mark som inte tar någons parti. Ni kan läsa mer på Psykologa.se som hjälpte min kompis.

De hjälper även till om barnen hamnar i kläm och om ni inte är överens med tider och pengar gällande barnenockså. Det vara bra att veta så att ni talar med samma person hela tiden.

Nu hoppas vi att Isabella och Odd får vara i fred och lösa sina problem på bästa sätt.
skilsmässa

Bostadsjakt

När jag läste Isabella Löwengrips blogg i samband med att hon köpte huset som de bor i nu blev jag själv väldigt sugen på att köpa ett nytt boende. Ett radhus står högst upp på listan, men en större etagelägenhet skulle jag inte heller tacka nej till om den känns bra.

Nu har jag äntligen tagit tag i det, och det med hjälp av HusmanHagberg. Jag tror att det är viktigt att ta hjälp av fastighetsmäklare som ju är proffs inom sitt område. Hela processen blir smidigare och mindre tidskrävande för mig då.

Jag vill bo i Nacka helst, och har därför tagit hjälp av just fastighetsmäklare i Nacka i första hand. Håll nu tummarna för mig för att jag och HusmanHagberg ska hitta mitt drömboende under detta år – gärna redan till sommaren! Det kan nog vara lättare sagt än gjort, om man är lite kräsen som jag vet att jag är..

Dags för ett nytt hem

Sjuksköterska

Jag tänkte berätta mer om mig som står bakom den här bloggen. Förutom att inspireras av Isabella Löwengrip jobbar och bor jag ju någonstans, närmare bestämt i Stockholm. Här jobbar jag som avdelningschef för sjuksköterskor. Jag tycker mycket om detta, men ser tyvärr också hur tråkig arbetssituationen är för många sjuksköterskor idag. Vilken lön har en sjuksköterska? frågar folk ofta mig. Om man jobbar offentligt är ingångslönen ca 24-26 000 kr, vilket jag menar är på tok för lite för ett sådant viktigt jobb.

Jag trivs i övrigt mycket bra!

Sjuksköterska och löner

Videotips

För alla er som uppskattar Isabella Löwengrip lika mycket som mig kan jag tipsa om denna video på Youtube (OBS, rätt lång):

Ekonomi

Snabba lån bu eller bä

Jag har läst Isabella Löwengrips blogg i flera år, och tycker att mycket av det hon skriver är vettigt. Jag håller givetvis inte med om allt, och dessutom finns det en del saker som jag önskar att hon skrev mer om. En av de sakerna är lån. Hon har ju goda kunskaper i ekonomi och pratar en del om sparande etc., men hur är det med mer kortsiktiga lånlösningar?

I min åsikt är snabba lån inte alltid något negativt – allt beror på kontexten. Jag menar inte att man i första hand ska låna till sina intressen eller låna bara för att man har gjort av med pengarna extra snabbt en månad. Alla lever dock inte på samma premisser, och för vissa är kanske snabba lån oundvikligt? Det är inte lätt att spara om man har ont om pengar, och det är inte lätt att alltid tänka långsiktigt om man har ont om pengar och dessutom barn.

Hur tänker ni kring snabba lån?